کارشناس خودرو از شنبه تا جمعه ساعت 8:00 الی 20:00

فیلرگیری خودرو

 فیلرگیری خودرو

فیلرگیری خودرو

تا به حال شاید اسم فیلرگیری خودرو را شنیده‌باشید اما ایا معنی این کلمه را به خوبی می‌دانید و یا می‌دانید در خودرو چه تاثیری دارد. پس تا انتهای این مقاله مهم همراه ما باشید و حتما مجله خودرو اقای تست را همراهی کنید.

همانطور که می‌دانید و مطلع هستید اکثر قطعات پیشرانه خودرو از جنس فلز است و این قطعات فلزی در اثر حرارت و سایر عوامل محیطی منبسط می‌شوند. افزایش دمای موتور خودرو بر اثر اصطکاک قطعات نیز باعث تغییر شکل و فاصله بین قطعات از جمله سوپاپ‌ خواهد شد. چنین مسائلی می‌تواند باعث ساییدگی و خرابی استکانی‌ها نیز شود. به همین خاطر است که راه‌حلی جهت تنظیم این قطعات وجود دارد که به آن فیلرگیری گفته می‌شود.

همراه ما باشید در مجله تبلیغاتی اقای تست 

فیلرگیری خودرو تاثیر ان برعملکرد خودرو

بهتر است قبل از اینکه بخواهیم روش فیلرگیری موتور خودرو را بررسی کنیم با خود فیلر آشنا شویم. فیلر جزو ابزارآلاتی با ورقه‌های نازک از جنس فلز است که هرکدام دارای ضخامت معینی است و کارشناسان و مکانیک‌ها می‌توانند با استفاده از این ابزارها فاصله بین قطعات موتور را اندازه بگیرند. حال که با خود واژه و ابزار فیلر اشنا شدید پس بهتر می‌توان فیلرگیری را توضیح داد. در مقالات قبلی اقای تست درباره سرسیلندر و سوپاپ توضیحاتی داده‌شده‌است. به همین خاطر می‌دانیم که سوپاپ‌ها به‌طور مداوم باز و بسته می‌شوند تا مخلوط سوخت و هوا را وارد محفظه احتراق کرده و دودهای ناشی از احتراق را خارج کنند.

فیلرگیری موتور ماشین دارای چه مزایایی است

فیلرگیری خودرو

اگر فیلرگیری به صورت کاملا اصولی و با به‌دست یک مکانیک زبده انجام شود مزیت‌هایی وجود خواهد داشت از جمله:

  • کاهش مصرف سوخت
  • شتاب‌گیری بهتر
  • بهبود طول عمر قطعات موتور
  • کاهش سر و صدای تولیدی موتور
  • جلوگیری از داغ شدن‌موتور

 علائم نیاز ماشین به فیلرگیری خودرو در بخش موتور

اگر نشانه های زیر در موتور مشاهده شود موتور خودرو نیاز به فیلرگیری خواهد داشت:

  • ایجاد صداهای غیر طبیعی توسط موتور 
  • داغی بیش از حد موتور خودرو 
  • پس از تعمیر سر سیلندر و تعویض سوپاپ‌ها
  • افزایش مصرف سوخت و آلایندگی خودرو
  • تصادفات شدید و وارد شدن ضربه به موتور 

خطرات رانندگی در شب چیست (مراقب باشید)

یکی از دلایل روشن نشدن خودرو در فصول سرد

یکی از دلایل بد و یا ناکارآمدی خودرو و به ویژه سخت روشن شدن آن در روزهای سرد سال می‌تواند ناشی از عدم فلیرگیری خودرو باشد. به همین خاطر در صورت مشاهده نشانه‌هایی که بالا ذکر شد حتما خودروتان را نزد یک کارشناس خودرو و یا مکانیک زبده ببرید تا در صورت نیاز اقدام به فیلرگیری موتور ماشین نماید.

حتما بخوانید: علت حرکت نکردن خودرو در چیست

فلیرگیری خودرو یا شیم گیری

در بعضی از خودرو های به جای فیلر شیم وجود دارد. که دقیقاً مشابه فیلر عمل می‌کند اما مهم‌ترین تفاوت ان این است که که شیم گیری در زمان باز کردن سر سیلندر و توسط تراشکار انجام خواهد شد. خودرو هایی مانند پژو پارس، پژو پارس و سمند با موتورهای XU7 نیازمند شیم گیری هستند. البته این نکته لازم به ذکر است که در خودروهای جدیدتر نیازی به فیلرگیری و شیم گیری نیست و استکان تایپیت ها جایگزین فیلر و شیم شده‌اند. در چنین خودرو هایی فشار روغن اقدام به تنظیم لقی سوپاپ‌ها خواهد کرد و به همین منظور باید حتماً از روغن‌های ۱۰w40 استفاده کرد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست سریع کارشناسی خودرو