کارشناس خودرو از شنبه تا جمعه ساعت 8:00 الی 20:00

شاسی خودرو چیست

 شاسی خودرو چیست

شاسی خودرو چیست

شاسی خودرو چیست دقیقا در کجای خودرو قرار دارد چرا بسیاری از افراد در حین خرید خودرو به سلامت شاسی توجه بسیاری می‌کنند. پس حتما تا انتهای این مقاله از مجله خودرو اقای تست همراه ما باشید تا به پرسش های شما درباره شاسی خودرو پاسخ دهیم.

شاسی خودرو چیست

شاسی را می‌توان به عنوان چارچوب و اساس خودرو معرفی کرد. اما این قطعه در حالت عادی هیچگاه دیده نمی‌شود. آنچه یک خودروی آفرود را از خودروی سواری معمولی متمایز می‌کند، شاسی قدرتمند و مناسب است. جنس شاسی ساخته‌شده از فولاد سخت و قدرتمند است که حالت آن شبیه به ناودانی است.

سیستم فنربندی، سیستم انتقال قدرت، سیستم ترمز و فرمان و بخش پیشرانه از جمله قطعاتی هستند که بر روی فولاد شاسی خودرو نصب می‌شوند. به همین دلیل یک شاسی قدرتمند باید دارای استحکام زیاد، تحمل وزن و تنش بالا، توانایی تغییر فرم در نقاط مشخص برای بالاترین میزان ضربه و عدم تغییر فرم در قسمت‌های حیاتی را داشته باشد.

شاسی هیچگاه در حالت طبیعی دیده‌نمی‌شود اما اگر شاسی عیب و ایرادی داشته باشد این عیوب کاملا مشهود است. قابلیت تعمیر ساده و بازیابی خصوصیات اولیه از دیگر ویژگی‌های یک شاسی خوب است.

کارشناسی خودرو های کارکرده با اقای تست

انواع شاسی ها

شاسی های خودرو دارای چند مدل مختلف است. در یک دسته‌بندی شاسی خودروها را به دو دسته مستقل و نیمه‌جداشدنی تقسیم می‌کنند. در یک دسته بندی دیگر از انواع مدل های شاسی شامل سه دسته شاسی خودروهای شهری (نسبتا محکم)، شاسی خودرو های مناسب برای جاده و شهری (محکم) و شاسی خودروهای جاده‌ای و آفرود (بسیار محکم) است.

از دلایلی که شاسی خودرو های شهری از مقاومت بالایی برخوردار نیستند، این است که تمرکز سازندگان آن‌ها بر روی فاکتورهای مهم دیگری از جمله مصرف سوخت پایین، اندازه کوچک و همچنین سبک و استحکام بدنه است. ام وی ام ۱۱۰، پراید، ساینا، تیبا و … از جمله خودرو های ایرانی هستند که شاسی قدرتمندی دارند. اما این خودروها برای سفرهای بین شهری و جاده‌ای اصلا توصیه نمی‌شوند.

در کنار این خودرو ها نام های خودرو هایی با کاربری دوگانه از جمله سوناتا، کمری، سمند، پژو و … دیده می‌شوند که هم برای داخل شهر و هم برای سفرهای جاده‌ای گزینه مناسبی هستند.

در رده بعدی خودرو هایی با شاسی بسیاری قدرتمندی هستند که مانند پرادو، پاجرو، لندکروز و … قرار دارند. البته که شاسی این خودروها توانایی تحمل ضربات متعدد را دارد و بسیار محکم است.

حتما بخوانید: شاسی کشی خودرو چگونه انجام می‌شود

شاسی خودرو

شاسی مستقل چیست

شاسی مستقل و یا شاسی سرخود تشکیل شده‌از دو تکه ناودانی بزرگ است. این دو تکه اهنی به صورت موازی نیز به یکدیگر متصل هستند و جنس آن‌ها از فولاد سخت اما سبک است.

شاسی مستقل ماشین معمولا در قسمت پشت خودرو قرار می‌گیرد دلیل آن نیز ایجاد فضا برای جای دادن دیفرانسیل و فنرهای خودرو است. بخش جلو نیز معمولا کمی باریک تر است و که این قابلیت باعث می‌شود تا فرمان پذیری خودرو افزایش پیدا کند.

در طراحی و ساخت شاسی مستقل از ورقه‌های نازک فلزی استفاده می‌کنند. این ورقه ها دارای ضخامتی 2 الی 3 میلی متر هستند.  این ورقه‌ها را شکل داده و به‌صورت پروفایل‌ در تکیه‌گاه محورهای جلو و عقب از آن استفاده می‌کنند.

در قسمت هایی از شاسی مستقل مانند کف و محوطه موتور که فشار بیشتری به آنها وارد می‌شود، از ورقه های فلزی مستحکم‌تری ساخته می‌شود.

کاربرد شاسی مستقل در ماشین های سواری است. این نوع شاسی مزایایی از جمله صرفه‌جویی در زمان و هزینه به‌دلیل مستقل بودن شاسی و اتاق دارد. البته که در صورت خرابی هم هزینه کمتری برای تعمیر برای دارندگان خودرو به‌دنبال خواهد داشت.

اما این نکته نیز لازم به ذکر است که این نوع شاسی دارای معایبی هم نیز است. از جمله اینکه به‌دلیل سنگین بودن شاسی، شتاب گرفتن خودرو سخت است. از جایی که شاسی مستقل با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می‌شوند سر‌وصدای زیادی تولید می‌کند. در زمان تصادف نیز ضریب آسیب دیدن سرنشینان خودرو بالاست.

3/5 - (2 امتیاز)

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست سریع کارشناسی خودرو