کارشناس خودرو از شنبه تا جمعه ساعت 8:00 الی 20:00

علت پخش بوی بنزین در کابین

 علت پخش بوی بنزین در کابین

علت پخش بوی بنزین در کابین

در این مقاله از مجله اقای تست قصد داریم تا مشخصات و موارد فنی فرمان هیدرولیک را برای بیان کنیم. تا انتها همراه ما باشید

جعبه فرمان چیست؟

بهتر است قبل از اینکه به سراغ توضیح فرمان هیدرولیک برویم درباره جعبه فرمان و مشخصات ان بیشتر بدانیم. یکی از اجزای اصلی سیستم فرمان جعبه فرمان خودرو است. که می‌توان گفت از اصلی ترین وجه تمایز خودرو ها به حساب می‌آید. در واقع می‌توان گفت نوع جعبه فرمان است که تایین کننده نوع این سیستم است. نوع جعبه فرمان در کیفیت عملکرد سیستم فرمان تأثیر بسزایی دارد. در واقع کیفیت جعبه فرمان باعث می‌شود تا فرمان شما نرم تر و راحت تر باشد.

اساس و همینطور می‌توان گفت فرایند کار تمامی جعبه فرمان ها یکی است. به این ترتیب که وقتی راننده غربیلک فرمان را می چرخاند، گشتاور و حرکت دورانی حاصل از آن به جعبه فرمان منتقل می‌شود. هنگامی که فرمان به صورت دورانی می‌چرخد جعبه فرمان ان را به حرکت خطی تبدیل می‌کند. و از طریق میله‌بندی فرمان یا شغال‌دست‌های چپ و راست به سگ دست منتقل می‌کند. سگ دست روی سیبک‌ها، به داخل یا خارج می‌چرخد و این حرکت سبب پیچیدن چرخ‌ها به چپ یا راست می‌شود.

حتما بخوانید : نکات کارشناسی برق خودرو 

فرمان هیدرولیک چیست

اجزای تشکیل دهنده جعبه فرمان هیدرولیک

در جعبه فرمان هیدرولیکی که شباهت بسیاری به جعبه فرمان مکانیکی دارد. از یک فشار هیدرولیکی برای به حرکت دراوردن دنده شانه ای کمک گرفته می‌شود. تا راننده خودرو برای دوران غربیلک زحمت کمتری را متحمل شود. بنابراین ابتدا لازم است درباره ساختار جعبه فرمان دنده شانه‌ای توضیحاتی ارائه کنیم.

نحوه کار جعبه فرمان هیدرولیکی

در نتیجه طبق انچه که گفته شد فرمان هیدرولیکی یک مدار بسته است. البته باید به این نکته اشاره داشت که از فشار روغن هیدرولیک که خود به وسیله پمپی تغذیه می‌شود به چرخ ها نیرو وارد کرده تا بر اساس زاویه فرمان بچرخند . در این هنگام پمپ نیروی دورانی و چرخشی نیروی خود را از تسمه ها و موتور خودرو تغذیه می‌کند و روغن را با فشاری معادل ۷۰بار روانه‌ لوله‌های فشار قوی یا لوله‌های رفت می‌کند. این لوله ها وظیفه این را دارند که روغن را با همان فشار به پشت شیر هیدرولیک هدایت کنند.

حتما بخوانید : سیستم فرمان پذیری چهار چرخ به چه معناست

مزایا و معایب فرمان هیدرولیک

از اصلی ترین و می‌توان گفت مهم ترین عواملی که باعث تمایز بین فرمان هیدرولیک و مکانیکی می‌شود نرمی و راحتی فرمان هیدرولیک است. اما جعبه فرمان هیدرولیک فقط در نرمی و راحتی ان خلاصه نمی‌شود بلکه دارای مزایای و معایب دیگری نیست است. این مزایا عبارتند از:

  • کاهش نیرویی که راننده باید به فرمان وارد کند
  • افزایش ثبات خودرو
  • کاهش لرزش و ارتعاشات فرمان
  • کاهش حساسیت فرمان و کنترل راحت تره خودرو

هنگامی که فرمان خودرو در حالی ثابت باشد معمولا فرمان های هیدرولیکی دیگر حرکت اضافی را به خودرو تحمیل نمی‌کنند. در نتیجه هم باید گفت که اگر راننده در اتوبان در حالتی مستقیم و ثابت دست خود را از روی فرمان بردارد خودرو به سمت دیگری متمایل نمی‌شود و به حرکت مستقیم خود ادامه می‌دهد و جهت غربیلک تغییر نمی‌کند. اما باید این نکته را هم ذکر کرد که این عمل باعث هدر رفت بالای انرژی می‌شود. با وجود تمام این موارد و مزایای گفته شده این سیستم از معایبی هم مستثنی نیست. معایب عمده‌ این جعبه فرمان عبارتند از:

  • بالا بودن قیمت ساخت و تولید ان
  • افزایش مصرف سوخت بالا
  • پایین امدن راندمان موتور خودرو
  • استهلاک بالا به دلیل فعال بودن مداوم پمپ بدون تأثیر در سرعت خودرو

به گفته کارشناس خودرو ما مزایای این سیستم نسبت به معایب ان کمی بیشتر است پس استفاده از این نوع سیستم در خودرو بسیار مهم و حائز اهمیت است.

برای خواندن مقالات بیشتر به مجله خودرو اقای تست سر بزنید.

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست سریع کارشناسی خودرو