کارشناس خودرو از شنبه تا جمعه ساعت 8:00 الی 20:00

گیربکس کمکی خودرو چیست

 گیربکس کمکی خودرو چیست

گیربکس کمکی خودرو چیست

گیربکس کمکی خودرو در واقع با نام ترانسفر کیس در جهان معروف است.
که این بخش وظیفه انتقال نیرو از دو دیفرانسیل را بر عهده دارد.
انتقال نیرو یکی از مهم ترین قسمت های موجود در هر خودرویی است. که وظیفه آن، انتقال توان و گشتاور تولید شده در پیشرانه به چرخ‌ها است.
در بیشتر خودرو ها وظیفه انتقال نیرو به یک شکل و اساس و طبق یک پلتفرم عمل می‌کند.
اما در خودروهایی که به صورت چهارچرخ محرک هستند. سیستمی به نام ترانسفر کیس و یا گیربکس کمکی خودرو وجو دارد تا بتواند گشتاور و توان تولید شده را به همه چرخ‌ها و محورها منتقل کند.

هنگامی که خودرو هایی با دو دیفرانسیل روانه بازار خودرو شدند نیاز به سیستم کمکی جدید بود تا نیرو را به چرخ ها انتقال دهد.
تا بتوان توان تولیدی از پیشرانه را به غیر از محور محرک اصلی، به محور دوم نیز منتقل کرد. این بخش به صورت جعبه دنده دوم طراحی شد تا یتواند به خوبی وظیفه خود را عملی کند.
گیربکس کمکی خودرو دقیقا بعد از گیربکس اصلی قرار دارد و جدا از انتقال قدرت به هر چهار چرخ، تغییر در دور خروجی گیربکس و افزایش بیشتر گشتاور خروجی و انتقالی به سمت چرخ‌ها است.
گیربکس کمکی خودرو معمولا در خودرو هایی وجود دارند که دارای دو دیفرانسیل و یا سه دیفرانسیل هستند.

کارشناس خودرو در محل به چه صورت خودروتان را مورد کارشناسی قرار می‌دهد.

گیربکس کمکی خودرو
گیربکس کمکی خودرو

وضعیت های گیربکس کمکی خودرو

گیربکس کمکی خودرو دارای چهار وضعیت حرکتی هستند.
وضعیت 2H که به شرایط عادی اختصاص دارد و به عنوان دو چرخ سبک شناخته می‌شود. از این حالت بیشتر در شرایطی که جاده لغزنه نیست و زمین خشک است استفاده می‌شود.

حتما بخوانید : چه رابطه ای بین ماشین های برقی و ایمنی جاده ها وجود دارد

وضعیت 4H مختص به شرایطی است که جاده برفی و یا لغزنه و گلی است که در این حالت، فقط قدرت به محور دوم بدون تغییر در دور و گشتاور منتقل می‌شود. به این حالت، چهار چرخ سبک نیز گفته می‌شود.
ببرای اینکه بخواهیم بیشتری راندمان را در حین حرکت استافده کنیم از وضعیت 4L استفاده می‌کنیم که با کاهش دور خروجی از گیربکس کمکی، شاهد افزایش گشتاور هستیم.
از این وضعیت هنگامی استفاده می‌کنیم که در شرایطی همچون جاده ای چر از گل، برفی و یا شیب تند سر بالایی و یا سر پایینی هستیم.

انواع نحوه انتقال قدرت

نحوه کارکرد گیربکس کمکی خودرو به دو صورت انجام می‌شود. ارتباط دنده‌های داخل این مجموعه یا به صورت دنده و چرخ دنده است و یا با کمک زنجیر انجام می‌شود. البته این نکته در این روش لازم به ذکر است. که انتقال قدرت در این روش بسیار سخت تر و با دشواری بیشتری همراه است اما دارای استهلاک بسیار پایین تری است.

کارشناسی خودرو با استافده از جدیدترین دستگاه های روز

چگونگی اتصال به گیربکس کمکی خودرو به گیربکس اصلی

در خودرو هایی که طول انها کم و فاصله محوری انها نیز کم است گیربکس کمکی به شکل مستقیم و بدون واسطه به گیربکس اصلی متصل است به نحوی که یک ساختار کاملا یکپارچه را تشکیل می‌دهند. اما در خودرو هایی که دارای فاصله محوری زیادی هستند معمولا گیرکبس با یک کاردان به جعبه دنده اصلی متصل می‌شود.
در اتصال مستقیم ما شاهد اشغال فضای کمتری هستیم. اما عیب یابی برای خودرو هایی که دارای فاصله محوری زیادی هستند بسیار راحت و تعمیر این نوع خودرو ها هم به دلیل اتصال کاردان بسیار راحت تر است.
همانطور که گفته شد، اتصال با کاردان، بسیار خاص بوده و در خودروهای سواری چندان دیده نمی‌شود.

تشخیص رنگ خودرو چگونه انجام می‌شود.

انواع روانکاری

در گیربکس های دستی از واسکازین باید برای روانکاری گیربکس استفاده کرد.
در برخی دیگر از گیربکس ها باید از روغن هیدرولیک برای روانکاری استفاده کرد. معمولا گیربکس‌هایی که نحوه انتقال قدرت داخلی آنها به صورت زنجیری است، روانکاری آنها به کمک روغن هیدرولیک است.
البته باید این نکته را همواره در نظر داشته باشید برای روانکاری زنجیر ها همیشه روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و با در بعضی از مواقع از روغن واسکازین استفاده کنید.
و برای اینکه عمر این قطعه بیشتر شود از واسکازین به جای روغن هیدرولیک استفاده می‌کنند. چرا که معمولا نشتی و لقی در قطعات داخل گیربکس کمکی بیشتر شده و حساسیت این بخش نسبت به گذشته، کمتر می‌شود. گیربکس کمکی در اکثر کراس‌اوورهای AWD با روغن هیدرولیک روانکاری می‌شود.

وظیفه پولی و یا فولی خودرو چیست

3.6/5 - (5 امتیاز)

1 دیدگاه

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست سریع کارشناسی خودرو